Arunci sau donezi ?

Pentru un stil de viata mai sanatos trebuie sa ne schimbam si felul in care gandim . 

Prin urmare in acest articol o sa va aratam ce puteti face si  ceea ce multi ar cataloga aceasta actiune,ca un exercitiu pentru minte. 

De ce spunem ca este un exercitiu pentru minte?

Pentru ca trebuie sa ne uitam in oglinda si sa vedem pentru ce suntem recunoscatori dar si cum putem sa ii ajutam pe cei care nu au acele lucruri pe care noi le consideram normale. 

De cate ori s-a intamplat sa arunci lucruri pe care le-ai cumparat si nu le-ai folosit ? sau ai uitat de ele prin cine stie ce dulapuri ?  iar aici nu ne referim la lucruri perisabile (de mancare, etc ) .

Te-ai gandit ca printr-o singura donatie, a lucrurilor pe care tu nu le mai imbraci sau folosesti, poti face o alta persoana fericita ? 

Vrei sa ii aduci unui copil  zambetul nevinovat pe buze? E nevoie doar de o jucarie mai veche de la copilul tau, cea pe care nu foloseste .

Aceste gesturi mici pe care le poti face cu doar cateva “vechituri”, e posibil sa iti aduca mai multa bucurie in suflet decat momentul in care le-ai cumparat. Acea bluza pe care ai purtat-o de cateva ori si nu iti mai place, dar nici nu vrei sa renunti la ea, o poti oferi unei persoane care are nevoie de o haina sa iti tina de cald.

Ti-am starnit un pic interesul ?  Vrei sa faci fapte bune? 

Poti face acest lucru foarte simplu … Doneaza 

Schema donatorului DGASMB

O sa va prezentam un proiect initiat de Directia Generala de Asistenta Sociala a Municipiului Bucuresti numit #BEBEDEBUCURESTIAREHAINUTE  prin care poti dona hainutele si jucariile de care copilul tau nu mai are nevoie. 

Pentru multi copii, chiar si adulti, mai ales in perioada friguroasa,hainele sunt o necesitate de care nu pot beneficia dar tu ii poti ajuta donand ce nu mai folosesti. 

bebedebucuresti
bebedebucuresti

Cine sunt beneficiarii acestui program ? 

– Familiile monoparentale care au unul sau mai mulți copii cu vârsta cuprinsă între 0-12 ani și domiciliul/reședința pe raza municipiului București.

– Familiile cu venituri sub 1000 lei/membru de familie care au copii cu vârsta cuprinsă între 0-12 ani și domiciliul/reședința pe raza municipiului București.

– Cazurile sociale aflate în evidența organizațiilor nonguvernamentale ,care se încadrează în grupa de vârstă 0-12 ani și care domiciliază/au reședința pe raza municipiului București.

Unde poti aduce donatiile ? 

Donatorii pot să ofere hăinuțe de copii și jucării educative (nu plușuri) pentru vârsta 0-12 ani și le pot aduce în intervalul orar 9-16 în următoarele locații:

  1. Complex de servicii sociale Ominis – strada Turnu Măgurele , nr.17A, sector 4;
  2. Sediul central al D.G.A.S.M.B. – strada Constantin Mille, nr.10, sector 1;
  3. Punctul de lucru Perla #bebedebucurești – șoseaua Stefan cel Mare, nr. 1, sector 1;
  4. Spălătoria Socială Armeniș – strada Armeniș, nr. 2, sector 3;
  5. Spălătoria Socială Drumul Taberei – Drumul Taberei, nr.24, sector 6.
  6. Bulevardul Regina Elisabeta, nr. 75, sector 5 (rond Kogălniceanu). Donațiile la Centrul ”Bebe de București” vor putea fi aduse între orele 11-18, de luni-vineri.
bebedebucuresti

Care sunt actele necesare si de unde pot fi solocitate donatiile ? 

Actele necesare pentru persoane fizice sunt:

– Cerere tip

– Notă de informare privind acordul de prelucrare a datelor cu caracter personal – se completeaza la sediul Bebe de – București

– Certificatul de naştere al copilului;

– Actele de identitate al ambilor părinți, cu domiciliul stabil/reședința în municipiul București, acolo unde este cazul.

Actele necesare pentru ONG/asociațiile/fundațiile sunt:

– Cerere tip ONG

– Notă de informare privind acordul de prelucrare a datelor cu caracter personal;

– Certificatul de naştere al copilului; (fotocopie)

– Documentul doveditor privind acordarea serviciilor sociale de către respectivul furnizor pentru minorii pentru care se solicită produsele care fac obiectul proiectului ”Bebe de București”. (fotocopie)

Cererea privind acordarea donațiilor și documentele obligatorii se depun:

Fizic – la sediul Centrului “Bebe de București”, din Bulevardul Regina Elisabeta, nr. 75, sector 5 (rond Kogălniceanu), București.

On-line – la adresa de email: bebedebucurestiarehainute@dgas.ro

Se pot dona doar haine pentru copii? 

Acesta este un program dedicat copiilor cu varsta cuprinsa intre 0 si 12 ani dar poti dona si haine pentru adulti. Hainele se vor folosi in centrele DGASMB, acolo unde este nevoie de ele . 

Care sunt datele de contact ? 

Telefon: 0800.821.218

E-mail: Email : bebedebucurestiarehainute@dgas.ro

Program: Luni – Vineri între orele 11:00 și 18:00

Speram ca te-am convins sa daruiesti un zambet .

Leave a Comment

nineteen − 19 =